Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

Skärgårdsutflykt

Av Elisabeth Björkman - 22 juni 2009 22:12

Gårdagen bjöd på en hel del pulshöjande upplevelser. Dagen började med att det packades och fixades på morgonen. Började ana oråd när den långa morgonpromenaden reducerades till en kortare behovsrunda. Sedan packade hela familjen in sig i bilen för att därefter kliva på en Waxholmsbåt med destination Utö. En stor trevlig båt med gott om plats både inne och ute. Allt väl så långt. Matte lovade att vi hade en trevlig utflykt framför oss.


Det visade sig snart att målet inte var Utö då mattes bror hämtade oss där med en lite mindre båt för vidare färd ut till en liten kobbe i havet.

Matte och jag placerade oss på fördäck och vi puttrade ut ur hamnen. Sedan började det gå fort, i närmare 18 knop for vi fram över Mysingen som dagen till ära låg alldeles stilla (här kan det blåsa rejält och vara otäckt enl matte). Jag är ingen van båtpassagerare och visste inte vad jag skulle tycka om situationen, det ven runt öronen och guppade när vi for fram över vågorna som andra båtar dragit upp. Matte såg ut att njuta för fullt i solskenet så jag kunde inte annat än att hålla mig lugn jag också men för att vara på den säkra sidan var jag ju tvungen att pipa en del för att uttrycka min oro. Jag är ju en schäfer, trots allt.


Här är vi på väg ut från Utö hamn, än så länge i sakta mak.


Färden varade inte så länge tack och lov (enligt min mening), efter en kvart var vi framme vid målet för dagen. Det var inte utan att jag drog en lättad suck när jag skymtade klipporna och förstod att jag snart skulle få gå i land. Pulsen började precis återgå till normal nivå när jag utsattes för nästa chock. Jag hann inte mer än att sätta framtassarna på fast mark när jag välkomnades av polisinspektör Zeb. Pulsen steg direkt, vad kommer härnäst? Jag bara undrar?


Polisinspektör Zeb gjorde genast klart för mig vem som var boss på ön om jag nu händelsvis hade glömt det. Matte tillägger att han aldrig rörde ett hårstrå på mig, han bara tittar, väldigt mycket, med VÄLDIGT mycket pondus.



Jag var tydligen väldigt intressant och han var mig hack i häl vart jag än gick. Jag bara undrar, är det här vad som kallas för trevlig utflykt??


 För att försäkra mig om att jag hade förstått budskapet lade han direkt beslag på mina lillhussar också. Helt onödigt, han hade tre egna med sig, räckte inte det?


Lyckades smita iväg på egen hand med husse en stund. Tog mig en avkopplande simtur i viken i stället.


Husse kastade pinne med mig också. Det verkar bli en trevlig utflykt för min del också trots allt.


Zebbans lillhussar övade prickskytte på en flaska. Perfekt med lite skotträning på köpet för mig. Luftgevär låter inte så högt så det blev en bra nivå att börja på innan vi beger oss ner till klubben hemma för riktigt skotträning.


Efter lunchen gick Zebban och jag på promenad tillsammans. Det var vackert även på andra sidan ön.


Hoppade upp på en sten och blev mycket nöjd när jag insåg att Zebban inte kunde komma på hur han skulle ta sig upp med en gång. Passade på att njuta av känslan att titta ner på Zebban. Mycket angenämnt, skulle kunna vänja mig denna känsla (dream on sade matte)..

 


Såklart fick vi posera längst ut på klipporna.


Efter promenaden var jag mycket trött och orkade knappt hålla upp huvudet.

 


Till slut gick det bara inte längre. Jag somnade som en stock på berget tillsammans med husse. Vet inte vad han hade gjort för att bli så trött?


Det var inte bara vi som tog en tupplur. Tobias, som hade varit så förutseende att ta med sig en kudde sov gott han också.

Sjön suger sade matte, som faktiskt inte sov för en gångs skull.


Fram emot eftermiddagen var det dags att bege sig hemåt igen för hela gänget. Alla kom inte med på bild, men här är de flesta i alla fall. Jag bevakar på lite håll att allt går rätt till och att ingen blir lämnad kvar på ön.


Efter lite övertalning tassade jag kungt och snyggt upp för stegen och kom med på båten jag också (såg ju hur Zebban gjorde och jag kan ju inte vara sämre jag). Blev väldigt trött igen och passade på att sova en stund till där under bordet. 


Matte passade på att njuta av den vackra utsikten som hemfärden bjöd på. Det är sådana här dagar som bunkrar energi i själen för att sparsamt kunna plocka fram vid behov i vintermörkret längre fram.


Vi tackar hela gänget för en fantastisk dag och för att vi möjlighet att slå följe. Extra stort tack för skjutsen! Vi bjuder gärna igen på middag vilken dag ni vill, det är bara att hojta till så slår vi på pannan!






































 
 
Kasper

Kasper

22 juni 2009 23:15

18 knop - klart att du pep lite! Jag skulle definitivt ha gillat Waxholmsbåten MYCKET bättre! (Matte också, viskar hon och säger att en eka i en insjö är lite mer hennes stil... Fast hon älskar skärgården också, har varit där mycket förr om åren.)
Det har inte jag, för det var liksom före mej.

http://www.belof.se/Kasper-index.htm

 
Dollar

Dollar

24 juni 2009 20:46

Vilken underbar dag ni verkar ha haft.....Lite avis faktiskt......Jag får knappast bada alls.
Expot, skyller husse på.....Va vet jag,,,tror bara inte att dom gillar lukten av blöt hund.....

http://www.kennelmoneytalks.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

24 juni 2009 22:50

Åh va härligt, vilka mysiga bilder. Du är ju bara för söt Sacco där du knappt orkar hålla huvudet uppe, du har samma uttryck som Tim när han är riktigt trött. Tycker det ser ut som det fungerar jättebra med Zebban men du verkar onekligen ha en otrolig respekt för honom. Ha en forsatt riktigt härlig sommar!

http://timsevimse.blogg.se

 
Sigge

Sigge

25 juni 2009 19:39

Jag tycker fortfarande att Zeb verkar vara en trevlig typ.
Motorbåt??
Nä jag föredrar vanlig roddbåt.
Har åkt båt med motor en gång och det gillade jag inte

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

27 juni 2009 00:47

Men oj vilken underbar utflykt!!!
Du är såå stilig Sacco! Synd att du inte bor närmare . Hade varit trevligt att få se dig "lajv"

Toppenfina bilder (as usual :)

Trevlig helg...å tack för lyckönskningarna!

http://www.bentley.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards