Direktlänk till inlägg 15 augusti 2009

Det kostar att ligga på topp

Av Elisabeth Björkman - 15 augusti 2009 22:22

Igår kläckte husse idén om att åka ut till Djurgården (för fam Dollars skull sympatiserar vi:) -  heja AIK) och promenera idag vilket matte nappade på.  Hon var i vanlig ordning uppe tidigt i morse. Strax efter kl 8 ansåg hon att husse också hade sovit tillräcklig (vilket han inte tyckte). Ivrigt påhejad av matte lyckades vi till slut komma iväg strax efter kl 9 (sent enl matte, tidigt enl husse). Kanonväder och relativt folktomt på stan (trevligt) vilket gjorde att vi kom ut till Djurgården (heja AIK) med humöret på topp. Denna skylt fick dock matte att tillfälligt tappa det goda humöret. Hur i helskotta kan det kosta 30:-/tim att parkera bilen?? 100:- förbrukade redan innan utflykten har startat. Välkommen till Stockholm! Det kostar att ligga på topp!



Glömde den tråkiga p-automaten och gladdes åt de härliga ängarna och den vackra morgonen. Fick springa av mig lite energi (bröt mot koppelförbudet några minuter då vi var helt ensamma på ängarna) och humöret var åter på topp.

 


Sedan blev det koppel på och vi vandrade vidare längs kanalen.


Tittade på de flotta båtarna som gled fram i kanlen. Husse och matte fick lite nostalgikänslor då de tänkte tillbaka på "båttiden" då de själva åkte båt här (dock inte lika flott som den här utan i en gammal hederlig träskuta).


Sedan var det baddags. Kolla jag flyger!!


Vad är väl en promenad utan lite dragkamp med husse..


Här är den vattensprutande statyn i Nacka Strand (från förra blogginlägget). Fast här sett från Djurgården (heja AIK).


Kollade in en fyr vi passerade..


Passerade även en liten vacker "kobbe" att vila ögonen på  ...


Roade mig med att balansera på kanten och spana efter fåglar..


Denna lilla familj fick väldigt bråttom när de fick syn på oss.


Precis som sina föräldrar kastade sig snarast över kanten en efter en och simmade snabbt ut i det trygga vattnet. Alla klarade sig helskinnade ner utan problem .


Tittade på alla vackra hus som ligger ute på Djurgården. På staketet till en av trädgårdarna satt en skylt med en bild på en Rottweiler försedd med texten "här vaktar jag". Döm om vår förvåning när "Rottweilern" kom farande:)


Djurgården (heja AIK) är större än man tror, efter 1,5 tim kom vi fram till Rosendahls trädgård och ett underbart blomsterhav. Vackert sade matte (och skänkte sina platsblommor hemma en tanke).

 


Det fanns en idyllisk liten handelsbod med ekologiska grönsaker (till lika hutlösa priser som p-avgiften).


Så småningom blev det fikadags för husse och matte. Behöver vi tillägga att skapelsen bäst avnjöts med samma andakt som om det vore  typ hummer. En liten kaka med sylt, hallongrotta, kunde man låta sig smaka för 26:- - utan kaffe. Det kostar som sagt att vara fikasugen turist i Stockholm.


Husse var trots det mer än nöjd..


Men jag då?? Vad köpte ni till mig?? Ingenting?? Gud så taskigt! Du har fått godis sade matte (kolla min tass). Var det verkligen allt jag fick?? Det måste vara ett skämt..


Passade på att spana in lite konstverk som en bekant till husse har varit med och skapat. En ställning fylld med påsar fyllda med allt möjligt i. Hyvelspån, spikar, gips, hyvlad plastlinjal och jag vet inte vad. Några målningar fanns där också som pga regnet nu mer liknade en geggig  sörja. Bredvid konstverket fanns ett litet kassaskrin där man kunde lägga ner pengar om man tar något. Man lägger dit vad man tycker att det man har tagit är värt.
Hm, konst är inte till för att förstå sade matte, det ska väcka reaktioner har hon fått lära sig av sina arbetskamrater som är konstnärligt utbildade. Vi funderade länge över vilken reaktion det här konstverket gav...


Efter ytterligare en halvtimmes promenad var vi tillbaka vid bilen. Tack och lov klarade vi 3 tim med några minuter tillgodo. Hade varit surt med p-böter dessutom.. Fick busa lite med husse innan vi hoppade in i bilen och det var dags att bege sig hemåt.


Det var en trevlig utflykt och visst är det vackert i Stockholms innerstad, men tacka vet jag storskogen hemma endast 20 min från sth City, gratis parkering och en ryggsäck med en simpel, hemgjord picknick i. Det behöver inte kosta skjortan att ligga på topp!


 
 
Dollar

Dollar

15 augusti 2009 22:35

just nu ser jag bara Djurgår´n.....och mina ögon svartnar..............
HEJA AIK..................HEJA AIK.....

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Ingen bild

Dollar

15 augusti 2009 23:01

JA TACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Fam Dollar

Fam Dollar

15 augusti 2009 23:05

Tänker fortsätta terra.......
tills de blir en lite heja AIK............
HEJA AIK..............HEJA AIK............

http://w

 
Ingen bild

toraviola

16 augusti 2009 00:04

Vill man springa av sig energi "lagligt", ströva runt och se andra lössläppta hundar är Gärdet toppen!

 
Gunbritt Giah och Dahro

Gunbritt Giah och Dahro

16 augusti 2009 11:15

Tack för hälsningen :) Ja vi har underbara skogar här, mysigt att vandra i och plocka blåbär och svamp i (svamp med vänner som kan sådant, jag kan bara plocka kantareller och trattkantareller om jag är själv)

Vilka sköna turer ni varit ut på...Härligt med alla bilderna...Njuter :)
Vilken söt "rottis" blev ni rädda för vakthunden??? ;)
Vilken hjälte Sacco var som räddade husse från vågorna!!! Bra jobbat...

Hoppas hösten blir fin så det blir mycket härlig utomhus aktivitet...Nog för att vi är ute i regnet med men det är INTE lika kul...Tänker på alla små tassar som snart ska springa ut och in härhemma :)

Väntar!!!!!!!!!!!!!! Ska bli så roligt!!!!

Ha det bra...Kanske kan vi ses någongång???
Bor ju inte sååå långt ifrån varandra :)

Hälsningar från oss.
Gunbritt med flock.

http://www.belgarhuset.com

 
Sigge Svamphund

Sigge Svamphund

16 augusti 2009 20:00

Men Sacco bröt mot KOPPELFÖRBUDET??????
Är det förbjudet med koppel i Fjollträsk?????
Kunde bara inte låta bli.
Förresten en liten påminnelse om två veckor är det Skottvång.

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Ingen bild

Sacco

16 augusti 2009 23:03

hi, hi vi bjuder på den:)

 
Myrra

Myrra

17 augusti 2009 19:41

Ja, huvva så dyrt det är där i stan! Fast väldans tjusig promenad ser det ut som! Och lång! Alldeles utmärkt tycker jag!

http://hundenmyrra.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards