Direktlänk till inlägg 2 januari 2010

Vi önskar lillhusse trevlig resa

Av Elisabeth Björkman - 2 januari 2010 12:14

Kl 05.30 satte huset alla väckarklockor igång. Är de inte kloka?? En lördagmorgon? Även jag blev uppkörd och instuvad i bilen med destination Arlanda. Tycker i och för sig att det är roligare än att ligga hemma, även om det var lite väl tidigt.


Väl på Arlanda mötte vi upp Kims klasskompisar, 30 förväntasfulla ungdomar med två månaders äventyr framför sig. En resa som de har längtat efter i flera år. 

  


Mattes förmaningar gick inte hem hos Kim som viftade bort alla goda råd med ja, ja.. Husse kommenterade diskussionen med att i den ålder lär man sig bäst den hårda vägen. Matte hoppas ändå att Kim lyssnat lite på hennes råd och  inte lämnar sitt handbagage utan uppsikt en sekund, det skulle bli en dyrbar läxa att bli av med dator, kamera, pass och pengar. Men är man 18 år så är man ju både världsvan och förståndig så det kommer såklart att gå bra.

  


I Las Palmas hamn ligger tremastskonaren Älva och väntar för att ta ungdomarna först till Teneriffa och sedan på en 4 veckors segling över Atlanten. Ombord skall det bl a pluggas kemi, marinbiologi och navigation. Väckning kl 07.00, 7 dagar i veckan och obligatorisk städtimme på morgonen:) Lillhusse har många goda egenskaper, men morgonpigg och ordningssam hör tyvärr inte till dem. Mycket mässing lär bli putsat då saker som hittas omkringspridda på båten läggs i en svart säck och återfås mot 1 tim putsning på båten. Älva lär skina som aldrig förr efter denna resa:) I början av februari beräknas de komma fram till Martinuiqe, sedan blir det lite olika stopp i den karibiska ö-världen. Först  i början av mars är de tillbaka hemma igen.  Vi som är kvar hemma ser fram emot Marina Läroverkets seglingslogg för att på distans följa deras äventyr. Vi önskar lillhusse Kim och resten av klass Mb07a en riktigt underbar resa! Var rädda om er allesammans!

  


Igår kväll skålde vi in det nya året tillsammans eftersom grabbarna firade nyår på eget håll. Kim, som höll på att fixa flugkulturer (havregrynsgröt med div tillsatser) till grodorna, höll ett glas i varje hand och var så nära att dricka ur fel glas, han hann dock inse sitt misstag innan det var för sent:)

  



Efter ett fikastopp hos svärmor på väg tillbaka så hade solen hunnit gå upp när vi kom hem. En fantastiskt vacker dag! Som grannen, som är norrlänning sade, "-det är så här vi har det hemma i norrland". Då förstår vi 08:or hur man klarar de långa vintrarna norr över.

  


På promenaden hittade jag såklart en snöbumling att hoppa på.

  


Efter att ha sovit ut ordentligt under gårdagen så kunde jag ladda för fullt och hoppa över snödrivorna.

  


Var på hugget idag, händer det något skoj någonstans?

  


Inte, ok då tuggar jag på lite ben iställlet..

  


Blä, det här var ju inget ben, det var ju en gammal frusen pinne.

  

Nu ska jag ta igen mig och hoppas på att husse hittar på något skoj med mig i eftermiddag. Matte ska åka och köpa lite mer mat till mig då den håller på att ta slut helt. Djuraffären var stängd i torsdags när hon skulle fixa det så nu börjar det bli kris. Jag har annars ingenting emot lite utfyllnad bestånde av rester från julskinkan eller den där kalvsteken jag såg i kylskåpet.


 
 
Fam Dollar

Fam Dollar

2 januari 2010 15:17

Åhhh, vilken underbar upplevelse för lillhusse.
Avundsjuk på honom som slipper kalla trista januari ,februari.
Men inte lika avis på din matte, jag skulle inte vilja vara utan min "bäbis" så länge. Men de e väl bara å inse att bäbisarna växer upp. HUA!!! Hemska tanke!!

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Linda & Azi

Linda & Azi

2 januari 2010 19:45

Sacco är så vacker! En av de vackraste schäfer jag sett! :) Vacker bild när han hoppade över snön.

http://www.astirazalea.blogg.se

 
Sigge

Sigge

2 januari 2010 20:23

Oj vad du har hunnit med mycket!!!!!
Men det där med ben i kattlådan var väl ändå inte specilellt smart eller????????
God fortsättning!

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Ingen bild

Virre med Puma

2 januari 2010 23:50

Oj vilken spännande upplevelse de alla kommer få!
Häftigt!!
Härliga bilder,men att gömma benet i kattlådan?!Haha,det var UDDA ställe:P
Kul att följa eran blogg, god fortsättning på det nya året=)
Mvh Virre med Puma

 
 Anna med flock

Anna med flock

3 januari 2010 10:33

Vi hoppas att lillhusse får en riktigt trevlig och lärorik resa, spännande!

http://timsevimse.blogg.se

 
Myrra

Myrra

3 januari 2010 17:53

Vad spännade! Ett riktigt äventyr där ute på svallande havet minsann! Lycklig resa hälsar vi!

http://hundenmyrra.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth Björkman - 9 april 2010 21:58

Nyss var det sportlovsledigt och helt plötsligt var det dags för påsklovsledighet. Ledighet innebär att det står en massa aktiviteter på schemat. Som idag tex då vi mötte upp Petra, Tjejen och Arrak på morgonen för en promenad tillsammans....

Av Elisabeth Björkman - 27 mars 2010 17:37

Vi får börja med att utse oss själva till årets sämsta bloggare i avseendet att hålla bloggen uppdaterad.  Det beror på att matte fick en tokidé att plocka ut guldkornen bland Kims bilder från resan, det är bara 12.000 bilder att gå igenom. Med trådl...

Av Elisabeth Björkman - 21 februari 2010 18:41

..nä, inte på oss, men på snöandet. Man ska ju inte gnälla, men måste det vara så djäkla kallt och varför måste det komma mer snö?? Hela tomten är full av snöhögar och smala gångar och det finns ingenstans att lagra all snö som skottas bort. Att prom...

Av Elisabeth Björkman - 14 februari 2010 10:59

Som vi nämnt tidigare så har matte aldrig provat långfärdsskidor tidigare i sitt drygt 40 åriga liv. Någon gång skall ju bli den första, så imorse vid 07.30 tiden plockade matte fram långfärdsskidorna som hon införskaffade på loppis för en 100-lapp f...

Av Elisabeth Björkman - 30 januari 2010 12:06

Dagen började med att matte chockartat tittade på termometern som visade 21 grader, plus inne och minus ute. Är det möjligen en ny istid på gång?? Hua, matte fick ingen störrre lust att gå på långpromenad med mig efter det. Nu spelar det ju inte någo...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Fick adressen av husse eller matte
 Fick adressen från en bekant till husse eller matte
 Via en länk på en annan blogg
 Sökte efter något på nätet och hamnade här
 Ren slump
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards